Grupul Școlar "George Bibescu"- Craiova
                                                              
Calificare la standarde europene în meseria de mecanic auto și tinichigiu carosier - CMATC
MENIU
Linkuri utile.....

Inspectoratul Scolar Dolj
Contact
Str. Constantin Brâncoveanu nr. 101 Craiova, judetul Dolj
Tel 0251-423903
fax: 0251-423902

mail: office@gsgb.ro
"Investește in oameni!"
Calificare la standarde europene în meseria de mecanic auto și tinichigiu carosier - CMATC

       La data de 1 martie a.c., Grupul Scolar „George Bibescu” a demarat proiectul „Calificare la standarde europene in meseria de mecanic auto si tinichigiu carosier” – (CMATC). Proiectul este finantat din FSE, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), AP 2 DMI 2.3. - dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii economice prin activitati destinate calificarii si recalificarii angajatilor. Derulat pe parcursul a 12 luni, proiectul este implementat in parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Mecanica, SC BASICRA PROD SERV SRL si service-urile auto S.C. Plusauto S.R.L, S.C. OZ Maraton SRL si SC Rokor Trading SRL.

      Proiectul isi propune ca obiectiv cresterea gradului de adaptabilitate al angajatilor prin calificarea/ recalificarea in meseria de mecanic-auto si tinichigiu-carosier, conform standardelor europene, prin dobandirea de abilitati in utilizarea tehnologiilor informatice de comunicare si prin constientizarea optiunilor de dezvoltare profesionala pe o piata dinamica a muncii.

       Proiectul urmareste cresterea nivelului de pregatire profesionala prin dezvoltarea de noi competente la nivelul unui grup de 65 de angajati din regiunea Oltenia, pe specializari care sa asigure competitivitatea acestora atat in cadrul organizatiei in care activeaza, cat si pe piata muncii in general.

       CMATC propune o abordare noua si eficienta a procesului de instruire, in acord cu exigentele specifice sectorului de servicii, menita sa ofere o solutie de perspectiva la nevoile de instruire existente pe plan local. Membrii grupului tinta au la dispozitie dotarile moderne ale unitatilor de service partenere, precum si oportunitatile pe care TIC le ofera in educatie (flexibilitate, mobilitate, informatie cuprinzatoare si actuala), dobandind totodata competente valoroase din domeniul organizarii, planificarii si desfasurarii activitatii. Un element de noutate il reprezinta materialul didactic in sine, aplicatii educationale ce pun accentul pe interactivitate si pe componenta practica a procesului de instruire.

    Pachetul de instruire vizeaza dezvoltarea abilitatilor si competentelor, in functie de nevoile actuale si de perspectiva pe piata muncii, extinderea portofoliului de competente profesionale si eficientizarea activitatii  ca instrumente menite sa creasca nivelul de performanta, armonizarea pregatirii profesionale cu cerintele unei piete dinamice, constientizarea privind necesitatea formarii continue si dezvoltarii profesionale.

       Proiectul contribuie la solutionarea necesitatilor specifice ale grupului tinta astfel:

  • Asigura o calificare adecvata cerintelor pietei actuale;
  • Imbunatateste gradul de adaptabilitate al fortei de munca la o piata dinamica si tehnologizata;
  • Reduce stresul disponibilizarii pentru angajatii necalificati sau cu un nivel scazul de calificare;
  • Stimuleaza beneficiarii proiectului in directia consolidarii unei cariere profesionale;
  • Asigura o cota superioara de plasare a angajatilor pe piata muncii, prin insusirea de cunostinte, scheme comportamentale active si competitive de auto-ofertare; conduce la formarea unei mentalitati adecvate pietei concurentiale;


    

Site realizat de prof. Vlad Gabriel © 2009