Liceul Tehnologic "GEORGE BIBESCU" Craiova
mail: george.bibescu@yahoo.com
MENIU
Linkuri utile.....
Contact
Str. Constantin Brâncoveanu nr. 101 Craiova, judetul Dolj
Tel 0351-405698
fax: 0251-423902

mail: george.bibescu@yahoo.com
 
CONTACT
Str. Constantin Brâncoveanu nr. 101 Craiova, judetul Dolj,Tel 0351-405698 ,fax: 0251-423902

Pregătirea practică-drumul cel mai sigur dintre școală și cariera!

LLP-LdV/IVT/2009/RO/016

Proiect finanțat în cadrul programului Leonardo da Vinci

La data de 19 octombrie 2009, Grupul Școlar „George Bibescu” a demarat proiectul „Pregătirea practică-cel mai sigur drum de la școală la carieră! finanțat în cadrul programului LLP-Leonardo da Vinci –IVT.

Proiectul a vizat 30 elevi ai Grupului Scolar George Bibescu Craiova, nivel 2,  domeniul mecanic, calificarile profesionale mecanic auto si tinichigiu vopsitor auto. Au beneficit de mobilități în Germania și Polonia în luna februarie 2010. Elevii au fost indrumati de instructori cu experienta ce au lucrat cu practicanti din toata Europa.

Germania –Leipzig-februarie 2010

Polonia –Wroclaw- martie 2010

Obiectivul proiectului il reprezinta facilitarea insertiei viitorilor absolventi pe piata muncii, prin dezvoltarea parteneriatelor scoala-agent economic, in vederea dobandirii de catre elevii din clasele terminale a competentelor relevante pentru locul de munca, precum si prin constientizarea optiunilor de dezvoltare profesionala.

Activitatile prevazute promoveaza  dezvoltarea de parteneriate intre scoala romaneasca si companii europene in scopul transferului de bune practice si asigurarii calitatii in formare profesionala, dezvoltarea competentelor lingvistice si a abilitatilor de comunicare in limba germana si engleza a beneficiarilor ca urmare a perioadei petrecute intr-un mediu social cultural strain cat si adaptarea la mediul social European si extinderea orizontului socio-cultural al participantilor.

„Proiectul Leonardo da Vinci cu titul „Pregătirea practic㠖 cel mai sigur drum dintre școală și carieră!” este un real câștig pentru pregătirea elevilor noștri. Stagiile de formare în străinătate oferă tinerilor atât posibilitatea de a-și însuși cunoștințe profesionale temeinice, cât și ocazia de a cunoaște o altă cultură și civilizație și de a exersa o limbă străină de circulație europeană. Pregătirea la standarde europene este completată de o educație europeană pentru toleranță, responsabilitate și respect pentru lege.”

Prof. Florina MELICHIAN - Responsabil proiect

„Proiectul Leonardo da Vinci pe care l-am inițiat a vizat dezvoltarea abilităților lingvistice și de comunicare, dobândirea de  competențe de lucru și de viață în mediu intercultural și indirect, prin documentele și certificatele pe care elevii le-au obținut la sfârșitul stagiului, asigură ameliorarea posibilităților de mobilitate internațională și de inserție pe piața muncii a acestor tineri. Pentru fiecare calificare în parte s-a urmărit dobândirea de către participanți a experienței practice necesare în diagnosticarea funcționării automobilului, repararea și vopsirea cadrului și caroseriei, prin practica în service-uri și ateliere auto germane și polone. Elevii români  au utilizat   echipamente  și aparate performante: standuri computerizate, scannere, instrumente de măsură sau truse pentru măsură și control;au utilizat scheme, diagrame și manuale de diagnostic pentru diferite tipuri de automobile și și-au format deprinderi de lucru cu astfel de echipamente, dobândind abilitatea de a citi indicațiile acestora și de a  interpreta datele obținute, au învățat să își organizeze timpul de lucru, să lucreze în echipă, să poarte discuții pe teme profesionale și să se informeze, astfel că au acum șansa de a fi în pas cu tendințele europene în domeniul instruirii și formării profesionale și de a răspunde noilor cerințe ale pieței muncii.”

Prof. Carmen Marcu –Responsabil cu programul de formare profesională

„Am fost impresionați de centrul de formare ZAW Leipzig, de dotarea atelierelor, tactul, calmitatea și bunăvoința tutorilor germani , care ne-au îndrumat și ne-au pus la dispoziție standuri computerizate și scannere de ultimă generație, toate lucrările practice fiind executate pe automobile BMW, VW, Opel.”

 Horațiu  Ilinca – elev clasa a XI-a G- mecanic auto

„Pe lângă pregătirea practică de specialitate la standarde europene, an avut ocazia să vizităm Wroclaw, fiind încântați de arhitectura zonei. Am vizitat, de asemenea, Muzeul lagărului nazist de la Auschwitz II-Birkenau unde am aflat despre Holocaust și ororile celui de-al II-lea Război mondial, fiind profund impresionați și emoționați de tot ce am văzut acolo”

Giani Grecu– elev clasa a XI-a F- tinichigiu vopsitor auto

Prof. Cauc Petre – Director Grup Școlar ”George Bibescu”
Echipa:
Prof. Florina Melichian - Responsabil proiect
Prof. Carmen Marcu –Responsabil cu programul de formare profesională
Ec. Ungureanu Ioana- Responsabil financiar
Prof. Adina Basandic㠖Responsabil diseminare
 

Site realizat de prof. Vlad Gabriel © 2010