Liceul Tehnologic "GEORGE BIBESCU" Craiova
mail: george.bibescu@yahoo.com
MENIU
Linkuri utile.....
Contact
Str. Constantin Brâncoveanu nr. 101 Craiova, judetul Dolj
Tel 0351-405698
fax: 0251-423902

mail: george.bibescu@yahoo.com
 
CONTACT
Str. Constantin Brâncoveanu nr. 101 Craiova, judetul Dolj,Tel 0351-405698 ,fax: 0251-423902

UNESCO LA NOI IN SCOALA

 

Statutul de scoala asociata la UNESCO, a fost onorat prin participari diferite proiecte, semniarii si simpozioane, precum si initieri de proiecte ce au fost unanim apreciate la nivel national si international.

În perioada 25-29 aprilie 2006 Grupul Scolar "George Bibescu" a participat cu o delegatie alcatuita din prof. Mihaela Petrescu, prof. Adina Basandica si elevul Martin Stafanita Bogdan (clasa a XII-aD) la Seminarul International "Civic Activism and Awarness for senior pupils" organizat la Centrul de Educatie Alternativa AIST din Vinnnytsia-Ukraina cu sprijinul Fundatiei Internatinale "Renaissance". Prezentarea Romaniei, "Trypilian-Cucuteni Ceramic Culture - multicultural aspect" a fost apreciata ca deosebita si interesanta.

 

Simpozionul de la UMAN

Menut

Elevii scolii

La Institutul de Stiinte
Pedagogice

Scoala AIST

Prof. Mihaela Petrescu

BIBLIOTECILE ANTICHITATII INTRE LEGENDA SI ADEVAR

Pe 27 aprilie 2006, Grupul Scolar "George Bibescu" si Biblioteca Judeteana "Alexandru si Aristia Aman" au organizat colocviul "Bibliotecile antichitatii intre legenda si adevar". D-na Lucretia Baluta, expert Comisia Nationala UNESCO a fost invitatul special.

Manifestarea a fost dedicatã Zilei Mondiale a Cartii ºi a Dreptului de Autor.

Sub indrumarea cadrelor didactice de la Grupul ªcolar "George Bibescu", elevii au sustinut prezentari despre cinci biblioteci antice: Biblioteca din Ugarit (Siria), Biblioteca regelui Ashurbanipal din Ninive (langa Mosul, Irak), Biblioteca din Pergamon (Turcia), Biblioteca Villa dei Papyri (Herculaneum, Italia) si Biblioteca din Alexandria (Egipt).

 

Zilei Mondiale a Cartii

Între 28 si 30 iulie, am participat la Simpozionul International "GVRR-The Great Volga River Route". In cadrul acestui eveniment prof. Mihaela Petrescu si elevul Georgescu Cristian au prezentat lucrarea "Traditions and personlaities in Oltenia Region"

Simpozionul International "GVRR-The Great Volga River Route"

Alte activitati:

• 2002 –„Manastirile din Nordul Moldovei”, excursie cu ocazia Anului International al Patrimoniului; în acelasi an am facut donatii din partea scolii, pentru restaurarea Manastirii Voronet

• 2003 –„Rosia Montana nu moare” – excursie în muntii Apuseni cu ocazia Anului International al Muntelui – sarbatorit la UNESCO; Centenar Brâncusi : vizita la muzeul Brâncusi de la „Grupul Scolar de Arte si Meserii C. Brâncusi”; excursie la Hobita la Casa memoriala „Constantin Brâncusi”; vizita la muzeul Olteniei unde sunt expuse creatii ale sculptorului

• 2004 –Participarea în anul 2004 la Concursul National „Istoria mea – EUSTORY” cu brosura „Solidaritatea ieri si azi” – brosura realizata de elevii scolii – premiul IV

• 2005 – Concurs de desene inspirate din poemele poetului maghiar Attila Jozsef initiat de Comisia Nationala UNESCO si Centrul Cultural Maghiar din Bucuresti, la care elevul Duda Marian a obtinut un premiu special.

Proiecte in derulare:

• MONDIALOGO 2005-2006. In parteneriat cu o scoala din Teheran (Iran) avand tema: "Traditii culinare romanesti si iraniene".

Colectivul UNESCO

 

Site realizat de prof. Vlad Gabriel © 2010